Záhlaví Domidar Dogs Kennel

Výstavní seminář 2 - březen 2022

Vážení vystavovatelé, dámy a pánové,

dovolujeme si Vás pozvat na výstavní seminář určený pro majitele a vystavovatele plemene Staffordshire Bull Terrier. Seminář se bude konat dne 13. 3. 2022 od 09.00 do 18.00 hodin v překrásném prostředí rekreačního areálu CEJCH v Českém ráji na adrese Srbsko 35, 294 02 Kněžmost. GPS: 50°30'21.3"N 15°06'01.2"E

Na tomto semináři se dozvíte vše, co budete nezbytně potřebovat k tomu, abyste se uměli orientovat v prostředí výstav v České republice a v zahraničí, dokázali zde správně pracovat se svým psem a vyvarovali se mnohých chyb, kterých se vystavovatelé při výcviku a ve výstavních kruzích nejčastěji dopouštějí.

Termín:
13. 3. 2022

Čas:
od 09.00 do 18.00 hodin

Prezentace účastníků:
13. 3. 2022 od 8:30 do 9:00

Cena semináře:
Účastník se psem: 1.200,- Kč, doprovod 500,- Kč
Doprovodem může být pouze rodinný příslušník účastníka!

Počet účastníků:
z důvodu nutnosti individuální práce lektorů s vystavovateli je počet účastníků omezen, rozhoduje rychlost podání přihlášky.

Ubytování:
Lze objednat individuálně v rekreačním areálu https://www.cejch.cz/kontakt

Přihlášení na seminář:
Závaznou přihlášku na seminář vyplňte na adrese https://forms.gle/QHvua67NyDh8u9KQA. Obratem obdržíte potvrzení o přijetí přihlášky. V případě nejasností nebo dotazů nás kontaktujte na emailové adrese – domidar@email.cz, případně na telefonním čísle 603705515 nebo 604563684.

Seminář je zaměřen na získání základních teoretických znalostí, a především skutečných praktických dovedností a schopnosti se svým psem pracovat a úspěšně ho vystavovat.

Teoretická část

  • Základní pojmy, výstavní řád ČMKU a další výstavní normy
  • O výstavách, rozdělení a druhy výstav, výstavní třídy
  • Přihlašování na výstavy, veterinární podmínky účasti na výstavách v ČR a v zahraničí
  • Příprava na výstavu, pomůcky a vybavení pro psa a vystavovatele
  • Výstavní den a na co se připravit

Praktická část

  • Videoprezentace – opakovaný videozáznam práce účastníků, detailní rozbor činností, diagnostika nejčastějších chyb a špatných návyků, korekce a doporučení k nápravě
  • Praktická ukázka práce se psem, nácvik statického postoje a techniky předvedení v pohybu, motivace
  • Různé techniky předvádění psa v postoji a v pohybu, ukázky tréninku a perfektní manipulace demonstrované na dospělém psu
  • Ukázka nejčastějších výcvikových chyb a postup jejich odstranění
  • Individuální i společný trénink výstavní přípravy se psy účastníků
  • Simulace výstavy ve skupině, soutěž o nejlepšího handlera semináře

Veterinární podmínky:
psi musí být klinicky zdraví (není vyžadován doklad o klinickém vyšetření), musí být vybaveni pasem pro malá zvířata nebo očkovacím průkazem a musí mít platnou vakcinaci proti vzteklině v souladu s § 4 odst. 1, písm. f) veterinárního zákona a být v imunitě proti psince, parvoviróze a leptospiróze. Po dobu konání semináře musí majitelé zabezpečit svá zvířata tak, aby nedocházelo k jejich vzájemnému napadání nebo k případnému poranění osob.

Všeobecná ustanovení:
seminář je určen pro vystavovatele a majitele psů s PP. Pořadatel semináře nezodpovídá za škody způsobené psem nebo vystavovatelem, ani za případná zranění, úhyn nebo ztrátu psa. Z akce se vylučují psi nemocní, psi zranění a psi nebezpeční – kousaví a agresivní vůči lidem a nezvladatelně agresivní vůči psům, a to bez nároku na vrácení účastnického poplatku. Majitelé psů jsou povinni udržovat čistotu a je zakázáno poškozovat areál nebo jeho zařízení a vybavení.

Co si vzít na seminář:
pas pro malá zvířata/očkovací průkaz, misku na vodu, výstavní klec, výstavní vodítko a obojek, sportovní oblečení, pamlsky, poznámkový blok a psací potřeby

S pozdravem

Jana, Roman a Dominik Zálišovi, CHS Domidar Dogs

Víkendový výstavní seminář je organizován ve spolupráci s Českomoravskou kynologickou akademií.

Výstavní seminář 2 - březen 2022

Adresa

Nová Ves u Kolína, 280 02

Telefonní číslo

+420 603 705 515

Emailová adresa

domidar@email.cz