Záhlaví Domidar Dogs Kennel

Shrnutí roku 2016

Když jsem se dnes díval na to, co jsem psal na závěr vyhodnocení výstavní sezóny 2015, uvědomil jsem si, že jsem tehdy ani v nejdivočejších snech nepředpokládal, jakých úspěchů v letošním roce dosáhneme.

Breno Domidar Dogs ani letos nezpomalil a drtil jednu výstavu za druhou. Skvěle se uvedl hned na první výstavě v roce 2016, na Národní výstavě psů v Brně, kde od velmi zkušeného rozhodčího Petra Řehánka získal titul BEST OF BREED, který následně potvrdil i titulem BEST OF GROUP, který si vysloužil u rozhodčího MVDr. Bojana Matakoviče z Chorvatska. Tímto výkonem Breno splnil podmínky pro přiznání titulu Šampion ČMKU, České republiky a klubu SBTC CZ. Neméně dobře si Breno Domidar Dogs vedl v lednu na Mezinárodní výstavě v Nitře, kde první den získal titul BEST OF BREED od slovenského rozhodčího MVDr. Stanislava Bučka. Tímto vítězstvím Breno splnil podmínky pro přiznání titulu Šampion Slovenska. Druhý den si na výstavě v Nitře vyběhal titul BOS od maďarského rozhodčího Pettko Csaby, když byl v závěrečném duelu poražen fenou z našeho chovu Extra´s Legacy Domidar Dogs, která tedy získala titul BEST OF BREED. Měli jsme z toho ohromnou radost! Breno však nezadržitelně pokračoval na Mezinárodní výstavě v Brně, kde opět získal titul BEST OF BREED. Stejně dopadl na Národní výstavě v Ostravě, kde naše plemeno posuzovala rozhodčí Gabriela Štursová. Zde navíc kromě titulu BEST OF BREED získal také vítězství v soutěži BEST OF GROUP. Titul BOS získal v dubnu na Mezinárodní výstavě psů v Praze od zkušené rozhodčí Olgy Hrabákové. V dubnu 2016 jsme vyrazili na výstavu do polského města Leszno, kde naše plemeno poprvé posuzoval český rozhodčí Ladislav Frnčo. Breno Domidar Dogs zde zvítězil ve třídě šampionů a nakonec si odnesl titul CACIB. O titul BEST OF BREED ho poprvé připravil jeho syn Glimmer Man Domidar Dogs, který se následně umístil na krásném třetím místě v soutěži BEST OF GROUP. Breno Domidar Dogs tímto výkonem splnil podmínky pro přiznání titulu Šampion Polska. Další důležitou výstavou v České republice byla Klubová výstava SBTC CZ v Náměšti na Hané, kde Breno zvítězil ve třídě vítězů a získal titul CAC u anglického rozhodčího Harryho Cartera, majitele chovatelské stanice Seastaff. Breno Domidar Dogs se s Českou republikou rozloučil opravdu ve velkém stylu, když v srpnu, na Mezinárodní výstavě psů v Mladé Boleslavi, získal svůj poslední titul BEST OF BREED od českého rozhodčího Ing. Radima Fialy.

Přesto, že Breno odletěl zpět do USA a již se neúčastnil žádných výstav v České republice, díky dosavadním výsledkům hladce zvítězil v klubové soutěži SBTC CZ a podruhé za sebou získal prestižní titul TOP STAFF 2016.

Nejsem si jistý, jestli ještě budu mít někdy možnost Brena vidět na vlastní oči, ale chtěl bych říci, že pro mě bude navždy jedním z nejlepších psů, které se nám kdy podařilo odchovat. Rád bych poděkoval jeho majiteli Franciscu Bautistovi, že splnil naši dohodu a na rok a půl Brena poslal zpět do naší chovatelské stanice. Brenovi přeji spoustu dalších úspěchů za velkou louží a hodně šťastných chvil ve společnosti jeho dcery Go For It Domidar Dogs!

Velmi dobrých výsledků dosahovali i další psi, které jsme v roce 2016 v České republice vystavovali. Zde bych rád jmenoval červeného psa Assilio Red Alert a fenu Geddy z Hambalek Bušín, které vlastní náš kamarád Dr. Josef Klimeš. Tito psi rovněž tvítězili na řadě výstav a také získali řadu cenných titulů.

Fantastických výstavních úspěchů začala dosahovat nejmladší generace psů z chovatelské stanice Domidar Dogs. Na Mezinárodní výstavě DUOCACIB v Brně se skvěle opět předvedl Decimus Prime Domidar Dogs, který zde zvítězil v mezitřídě a získal další titul CAC. Poprvé byl na těchto výstavách předveden mladičký Front Runner Domidar Dogs, který u slovenské rozhodčí Anny Cwiecekové získal vítězství ve třídě dorostu. Toto vítězství obhájil i druhý den u zkušené rozhodčí Vladimíry Tiché a v závěrečných soutěžích ho ještě korunoval čtvrtým místem v soutěži PUPPY BEST IN SHOW! Decimus Prime Domidar Dogs v dubnu opět vyrazil do slovenské Nitry, kde na Mezinárodní výstavě psů zvítězil v mezitřídě u rozhodčího Jovanoviče Nemanja (RS), získal titul CAC a splnil tak podmínky pro přiznání titulu Junior šampion Slovenska. Velká bitva se odehrála na Národní výstavě v Ostravě, kde poprvé proti sobě stanuli ve třídě mladých Glimmer Man Domidar Dogs a Front Runner Domidar Dogs. Kofola tento souboj vyhrál a získal titul CAJC a BEST OF JUNIOR. Glimmer Man se umístil na druhém místě ve velmi dobře obsazené třídě mladých (11).

V dubnu Glimmer Man Domidar Dogs absolvoval tři výstavy ve Slovinsku. První den zvítězil ve třídě mladých na Mezinárodní výstavě psů v Mariboru a stejný den odpoledne opět zvítězil na Klubové výstavě teriérů u anglického rozhodčího Pete Hopgooda (Antroboss kennel). Další den opět zvítězil na Mezinárodní výstavě psů v Pohorje u slovinské rozhodčí Alenky Černé a odnesl si titul BEST OF JUNIOR a v konečném porovnání také svůj úplně první titul BEST OF BREED v 11 měsících! Tímto hattrickem Galimmer Man splnil podmínky pro přiznání titulu Junior šampion Slovinska. Ve vítězném tažení pokračoval hned na další výstavě v České republice, na Mezinárodní výstavě psů v Českých Budějovicích, kde u české rozhodčí Ing. Jany Daňkové získal titul BEST OF JUNIOR a další titul BEST OF BREED! Navíc splnil podmínky pro udělení titulu Junior šampion klubu SBTC CZ. Svoji formu Glimmer Man potvrdil i na Mezinárodní výstavě psů v Praze, kde u rozhodčí Olgy Hrabákové zvítězil v silně obsazené konkurenci 15 psů, získal titul BEST OF JUNIOR a ve finálových soutěžích u slovenského rozhodčího Ing. Roberta Kanáse i titul JUNIOR BEST OF GROUP!!!

Mega úspěchu dosáhl také v dubnu Decimus Prime Domidar Dogs v Polsku, kde získal 2x titul CWC, CACIB. BOS, BEST OF BREED, Klubový vítěz a BEST IN SHOW teriérů typu bull! Ohromná gratulace Jarušce a Zdeňkovi Jonášovým!

Decimus Prime se stal otcem našeho vrhu „H“, ve kterém se naší skvělé feně Maya Stawka Wieksza niž Žycie narodila dvě velmi perspektivní štěňata. Jsem přesvědčen, že o psu Hold Me Back Domidar Dogs a o feně Hight Voltage Domidar Dogs brzy uslyšíme.

V České republice se neztratil ani Front Runner Domidar Dogs, který na Národní výstavě psů v Klatovech u rozhodčího Karla Hořáka získal titul BEST OF JUNIOR a v závěrečných soutěžích druhé místo v JUNIOR BEST OF GROUP u českého rozhodčího Ing. Leoše Jančíka. Svůj úspěch zopakoval na Mezinárodní výstavě psů v Brně, kde u rozhodčího Otakara Vondrouše porazil 17 konkurentů ve třídě mladých, získal titul CAJC, BEST OF JUNIOR a nakonec i titul BEST OF BREED!!! Tím se stal Kofola novým Junior šampionem České republiky a Junior šampionem klubu SBTC CZ.

V měsíci červnu, červenci a srpnu měl Glimmer Man opravdu skvělou šňůru úspěchů. Na Mezinárodní výstavě psů na Slovensku – DERBY WINNER SHOW zvítězil u lucemburské rozhodčí Gitty Schwab a kromě titulu CAJC získal svoji první kvalifikaci na Cruft´s 2017. Krásné druhé místo obsadil na Klubové výstavě SBTC CZ v Náměšti na Hané u anglického rozhodčího Harry Cartera (Antroboss) v silné konkurenci 34 psů. Na konci června jsme navštívili Národní výstavu psů Jelenia Gora, kde u specialisty na plemeno a respektovaného polského chovatele Lukasze Kozlarka zvítězil ve třídě mladých, získal titul BEST OF JUNIOR a následně i titul BEST OF BREED a ve finálových soutěžích ještě třetí místo v JUNIOR BEST IN SHOW (ze všech plemen), druhé místo v BEST OF GROUP a BEST IN SHOW mezi teriéry typu bull!! Svoji druhou kvalifikaci na anglický Cruft´s a titul BEST OF JUNIOR získal na Mezinárodní výstavě ve Varšavě, a to u litevské rozhodčí Ramune Kazlauske. Dalším obrovským úspěchem bylo vítězství na Mezinárodní výstavě psů v Mladé Boleslavi, kde u specialistky na plemeno a velmi zkušené rozhodčí Jiřiny Volšické zvítězil v konkurenci 15 psů ve třídě mladých, získal titul BEST OF JUNIOR a ve finálním porovnání také titul BEST OF BREED. Toto vítězství zpečetil i fe finálových soutěžích, kde u rozhodčí Boženy Ovesné získal titul BEST OF GROUP!!!! Díky tomu získal titul Junior šampion České republiky. V srpnu 2016 jsme navštívili dvě Mezinárodní výstava psů v Bratislavě. Den první Glimmer Man spolehlivě vyhrál u rozhodčího Františka Polehni a získal titul BEST OF JUNIOR, BEST OF BREED a v závěrečných soutěžích pak tituly JUNIOR BEST OF GROUP a později druhé místo v BEST OF GROUP mezi dospělými. Velmi podobně tomu bylo i druhý den, kdy Glimmer Man Domidar Dogs zvítězil u slovenského rozhodčího Sergeje Vanži a získal titul BEST OF JUNIOR, BEST OF BREED a nakonec i titul JUNIOR BEST OF GROUP. Díky tomu splnil podmínky pro přiznání titulu Junior šampion Slovenska.

Velmi dobrou letní sezónu měl také Front Runer Domidar Dogs, který na Mezinárodní výstavě psů v Mladé Boleslavi získal titul BEST OF JUNIOR. Výborně si vedl také v září na Klubové výstavě v Drážďanech v Německu, kde u rozhodčí M. Moller Sieber získal tituly CAC, CAC VDH, BEST OF BREED a nakonec také titul BEST IN SHOW teriérů typu bull. Výborného výsledku dosáhl také na Národní výstavě psů v Brně, kde získal titul BEST OF JUNIOR a BEST OF BREED.

Svůj debut měla také v dalekém Japonsku Glimmer Manova sestra Get Ahead Domidar Dogs, která zvítězila na Klubové výstavě v Tokiu u americké rozhodčí Darryl Vice a spolehlivě zde získala titul BEST OF BREED.

Závěr roku patřil jednoznačně Glimmer Manovi. V listopadu jsme se v Anglii účastnili dvou Championship shows. První pořádal The Staffordshire Bull Terrier Club a jako rozhodčí zde byla Helen Wall (Goldwyn kennel). Glimmer Man byl předveden ve třech třídách, přičemž zvítězil ve třídě maiden, ve třídě junior byl VHC a ve třídě Yearling RES. Velmi nás těší hodnocení této zkušené anglické rozhodčí a handlerky: "1st Zalis’s Glimmer Man Domidar Dogs - Nice size black dog. With good head and expression, dark eyes and good length of muzzle. Wide front, up on pasterns, nice amount of bone with neat feet. Good spring of rib with nice tuck up. Well angulated rear. Moved and handled very well."

Další výstavu pořádal East Midlands Staffordshire Bull Terrier Club a jako rozhodčí zde byl zkušený chovatel a handler Jamie Mace (Janastaff Kennel). Glimmer Man byl opět vystaven ve třech třídách, přičemž ve třídě juniorů získal druhé místo a svoji třetí kvalifikaci na anglický Cruft´s 2017 a výstavní třídy maiden a novice vyhrál. Také v tomto případě si velice vážíme hodnocení našeho psa: "ZALIS'S – GLIMMER MAN DOMIDAR DOGS – Black/Brindle Another very nice boy turned out in excellent condition, Nice clean head and outline, good expression, correct bite, neat rose ears, tight lips, round dark eyes, good neck and well placed shoulders, he has plenty of bone with a good front and neat round feet, he has ample rib and nicely bodied, level topline standing and moving, good tail carriage, good bend of stifle and muscular backend, nice short coat covering a nicely balanced body, moved very well up and down the mat, shown and handled excellently, all the best with him."

Poslední naší výstavou byla Mezinárodní výstava v Nitře, kde Glimmer Man Domidar Dogs získal svůj poslední titul BEST OF BREED v roce 2016!

Díky výstavním výsledkům v roce 2016 se naši psi fantasticky umístili v bodování klubu SBTC CZ v prestižní soutěži TOP STAFF. Jak jsem již zmiňoval, tento titul si letos odnesl do Ameriky úžasný MultiCh. Breno Domidar Dogs. Hned za ním skončili oba jeho synové. Na druhém místě Glimmer Man Domidar Dogs a na místě třetím Front Runner Domidar Dogs. Na čtvrtém místě se umístil červený Assilio Red Alert a na jedenáctém místě Decimus Prime Domidar Dogs.

Tím největším úspěchem a ohodnocením naší práce a chovu SBT bylo letos získání prestižního titulu Výstavně nejúspěšnější chovatelská stanice v České republice. Tento rok jsme zvítězili s výrazným bodovým náskokem. Z tohoto výsledku mám opravdu upřímnou radost. Věřím, že jsme na dobré cestě se v budoucnu alespoň přiblížit takovým výsledkům jakých dosáhla legendární česká chovatelka paní Alexandra Lónová. Ta dosud se svojí chovatelskou stanicí Daffodil Yellow drží bodové rekordy klubu SBTC CZ.

Na závěr bych rád poděkoval všem majitelům našich odchovů za skvělou reprezentaci naší chovatelské stanice a za skvělou péči, kterou jim věnují. Chci také poděkovat rozhodčím, kteří tak vysoce hodnotili kvalitu našich psů. Velký dík patří také všem kamarádům za fajn chvilky u výstavních kruhů a zejména pak velký dík našemu příteli MVDr. Josefu Klimešovi za rady a podporu. Přeji všem hezký zbytek roku, veselé Vánoce a šťastný Nový rok. Už teď se těším na shledání ve výstavní sezóně 2017.

Adresa

Nová Ves u Kolína, 280 02

Telefonní číslo

+420 603 705 515

Emailová adresa

domidar@email.cz